Kies kleur tegen pesten.

Van vrijdag 2 februari t.e.m. vrijdag 9 februari organiseert men de Vlaamse week tegen pesten.
Doe ook mee met de Vlaamse week tegen pesten.

In België wordt de Vlaamse Week tegen Pesten jaarlijks georganiseerd om scholen, clubs en verenigingen met elkaar in contact te brengen om de problematiek van het pesten aan te pakken. Het doel is om pesten bespreekbaar te maken en daarmee pestgedrag zoveel mogelijk te voorkomen omdat de gevolgen van pesten meestal zeer ernstig zijn. Samen maken we duidelijk dat pesten niet kan.
2024-2025: september ’24: kick-off van onze vernieuwde campagne waarbij we ons samen een heel jaar lang inzetten tegen pesten i.s.m. Stip-it van Ketnet, MNM en Radio2: meer info volgt 


Praten over pesten lucht op.

Door aandacht te besteden aan pesten verlaag je de drempel om er over te praten. Leerlingen durven eerder naar je toe te komen als er gepest wordt. Dit geldt voor het slachtoffer, maar ook voor de toeschouwers en de pestkop zelf. Praten over pesten is belangrijk, maar ook het dragen van een armbandje of button geeft steun aan gepeste kinderen en jongeren. Voor slachtoffers, toeschouwers en pestkoppen van pesten doorbreek je hiermee de stilte en creëer je mogelijkheden om er over te praten. Praten over pesten lucht op en geeft een opening om samen naar oplossingen te zoeken. 


Iedereen weet dat pesten niet kan, maar toch komt het wel eens voor, ook op school! Als school zetten we ons dagelijks in om zoveel mogelijk te vermijden dat dit gebeurt. Pesten is niet altijd zichtbaar! Merken jullie thuis iets op? Laat het dan weten! Enkel samen kunnen we er iets aan proberen te doen! 

Grapjes: JA!
PESTEN: NEE!!!!!!!!!!!VBS De KaBaZ

Bevrijdingslaan 255 - Baleman 14

2450 Meerhout

0495/57 06 62 of 014/94 47 48